Tehnici de ingrijire medicala - anul I - Ginuska

Medicatia oculara (picaturi, unguente) are scop atat diagnostic cat si terapeutic. Picaturile de ochi pot fi folosite in timpul examenului oftalmologic pentru a anestezia ochiul, a dilata pupila facilitand examinarea, a evidentia corneea pentru examinare.

Medicatia oculara poate de asemenea sa fie folosita pentru lubrefierea ochiului, tratament (glaucom, infectii oculare), protectia vederii la nou-nascut, lubrefierea orbitelor pentru introducerea protezelor oculare.

0
0
0
s2sdefault

Medicatia vaginala cuprinde supozitoare, ovule, creme, geluri si unguente. Acestea se folosesc fie ca tratament al infectiilor locale (vaginite, trichomonas vaginalis), fie ca antiinflamatoare sau contraceptive.

Medicatia care se adminstreaza pe cale vaginala poate fi nsotita de un aplicator care usureaza plasarea medicamentului.Medicatia adminstrata pe acesta cale este eficienta daca pacienta va sta culcata dupa adminstrare pentru a e vita pierderile de medicamente prin scurgere.

     Materiale necesare:

 • medicatia prescrisa;
 • lubrifiant;
 • manusi;
 • comprese;
 • pensa sau aplicator daca este necesar.

  0
  0
  0
  s2sdefault

Fracturile reprezinta întreruperea totala sau partiala a continuitatii unui os.fractura antebrat

Fractura se poate produce prin mecanism direct - prin lovire sau indirect - prin torsiune (când are loc o rasucire a unui os, aparând o fractura spiroida), prin tractiune (în timpul unei contractii musculare puternice se produce smulgerea unor fragmente osoase în zona de insertie tendinoasa), prin înfundare (când se produce o compresiune în lungul axului osului respectiv, aparând fractura epifizei), prin îndoire (când forta traumatica actioneaza pe un os lung la un capat al acestuia celalalt capat fiind fixat, aparând tendinta de exagerare a curburii osoase, care depaseste elasticitatea osului, fractura instalându-se la punctul maxim al curburii).

0
0
0
s2sdefault